תרופות ביתיות טבעיות לטיפול בשיעול, בצינון, בגרון כואב ואף סילוק ההתקררות בשלב ההתחלתי
"תרופות סבתא" או בשמן ההגיוני יותר, טיפול טבעי ממה שיש לנו בבית..
זה סופר יעיל! כשעושים את זה נכון ומדויק..
כי ג'ינג'ר זה מדהים!! לשלב מסוים של התקררות, אבל ממש לא תמיד..
ומרתח אגסים לשיעול זה גם מעולה וגם טעים! אבל לא לשיעול עם ליחה..
אז מי רוצה להצטרף לשיעור קל באבחון נכון והתאמת הטיפול בצורה שגם תועיל? הרימו את היד. תורידו. וקראו!
אז ברפואה הסינית (והאמת בכלל בחיים) האבחנה המבדלת היא קריטית,
"אצלנו" מאבחנים קודם כל האם מדובר בשלב התחלתי, ממושך, קור או חום, לחות/ליחה או יובש.
אני כרגע מתייחסת בעיקר לענייני מערכת נשימה- התקררות וכדומה אבל על כל בעיה תהיה הסתכלות כזו ועוד..
אז נתחיל-
איך אפשר לאבחן קור או חום? קודם כל בתחושה הפנימית. יותר קר לי או חם לי?
לפי צבעי הליחה/נזלת ועוד כמה סימפטומים.
אני מסבירה פה את הבסיס כמובן..
שימו לב, כשאני מציינת חום, אני מדברת על מצב של חום פנימי- לא חום מדיד בבדיקת מדחום!
נזלת שקופה-לבנה: מצב של קור
נזלת/ליחה צהובה: חום
נזלת/ליחה ירוקה וצמיגית: זה כבר חום פנימי גדול (נכון, כמו בסינוסיטיס, שגם עם זה יש מה לעשות גם באופן טבעי)
גרון שורף: מצב של חום פנימי
גרון כואב: מצב של קור
שיעול עם ליחה: יש להתמיר את הליחה
אבל איזו ליחה?
ליחה שקופה או לבנה: ליחת קור
ליחה צהובה ירוקה: נכון. ליחת חום, יש לקרר ולייבש.
תחילת חולי לרוב תתחיל באיזו רגישות בעורף, צמרמורות, חולשה, גרון כואב, נזלת שקופה, התעטשויות..
סינית- זו חדירת רוח קור.
בדרך כלל (לא תמיד) יהיה קור בהתחלה ואח"כ יכול להפוך לחום פנימי שיתבטא בגרון שורף, נזלת צהובה, חום פנימי ועוד. לכן בתחילת התקררות כשתחושת הקור היא דומיננטית, נפגיז במחמממים שיעזרו לגוף להלחם בפתוגן ולסלק אותו מהגוף דרך ייזוע בין היתר.
הצמחים והקסמים לריפוי עצמי וביתי לחיזוק ולטיפול
ג'ינג'ר: שורש מחמם מייזע ומחזק מערכת חיסון, מצצצצוין לסילוק חדירת התקררות בשלב ההתחלתי, במצב של קור בגוף, כאמור – גרון כואב, צמרמורות, תחושת קור, נזלת שקופה-לבנה. אני מגרדת ממנו לא מעט ומוזגת על זה מים רותחים. שתי חליטות כאלו מצילות אותי מלהיות חולה במקרים רבים. מייזע וזה מצוין, כי זה מה שמעיף את החולי החוצה.
קינמון: מחמם ומניע צ'י, טוב להתכווצויות שרירים במצבי התקררויות (גם בכאבי ווסת..) למצב של חדירת קור לגוף.
נענע וזוטה לבנה: שתיהן סוג של מנטה, מקררות וחריפות מעט, טובות למצב של חום פנימי.. נזלת/ליחה צהובה ירוקה, תחושת חום פנימי, גרון שורף..
מרווה: מייבשת ומקררת. לכן מצוינת לשיעול עם ליחה צהובה ירוקה שמתקשה לצאת, ולהרבה נזלת צהובה וירוקה.
לשיעול יבש!! שזה שיעול לא פרודקטיבי, לא יעיל, לא בא כדי לסלק ליחה, אלא נוצר מאיזה גירוי או חולשה בעקבות התקררות או דלקת ריאות.
שיעול יבש- ללא ליחה > מרתח אגסים- חותכים אגסים ומבשלים אותם במים, ושותים את הסירופ שנוצר.
לשיעול עם ליחה קיימת שמתקשה לצאת, לרוב היא תהיה ליחה צהובה ירוקה: חותכים צנון מפזרים על הכל נענע ועל הכל סוחטים לימון. עובד מדהים בהתמרת הליחה וגם דיי טעים.
טיפ מעולה שנלקח מניר אברהם- Nir Avraham ד"ר לביולוגיה ובעל חברת הצמחים הנפלאה טריפוליום. סירופ בצל ודבש (מצוין גם לילדים!)– חותכים בצל דק ומניחים בקערה עם מכסה, מצפים בדבש בנדיבות, מערבבים וסוגרים, לאחר שעה- שעתיים-שלוש, אוספים את הסירופ שניגר, ניתן ליטול בכפית או להוסיף לתה.
אגב, אם התחושה אצלך שההתקררויות חוזרות בתכיפות רבה מידי, הנזלת או השיעול, אציין פה את החשיבות ברפואה מונעת, איך להגיע למצב של מקסימום להיות בריאים
לכו טפלו בעצמכם.ן, תנוחו היטב, ומרק תימני עם חוואיג'… לא לשכוח! טוב לכככככל המצבים!
בריאות איתנה